ONS VERHAAL

Albert Heijn Kleijnen is inmiddels een gevestigde naam in Hoensbroek en omstreken, maar waar is dit allemaal begonnen? Lees op deze pagina meer over ons verhaal.

Klantgericht werken is Maurice Kleijnen – als franchisenemer van beide Albert Heijns en de Gall & Gall in Hoensbroek – met de paplepel ingegoten. Als jonge jongen werkte hij al in de supermarkten van zijn ouders, later als student vond hij het nog altijd even leuk. Toch zag hij in eerste instantie een andere toekomst voor zich. Maar toen zijn vader op een zaterdagochtend belde om uit te helpen in één van de winkels viel het kwartje: hij wilde dolgraag in de supermarkt werken!

In 2002 heeft Maurice dan ook de kans met beide handen aangegrepen om de supermarkt aan de Kouvenderstraat in Hoensbroek van zijn ouders over te nemen en als ondernemer te gaan runnen. Vanaf dat moment is hij helemaal in zijn element om samen met zijn teams te zorgen voor tevreden klanten. Na een grondige verbouwing is daar in 2008 de AH-winkel en de Gall & Gall aan de Akerstraat Noord in Hoensbroek bijgekomen.

Bij ons in de winkels heb je de keuze uit wel 15.000 artikelen, variërend van A-merken tot de Goedkoopjes. Stuk voor stuk van prima kwaliteit, altijd vers aangevoerd en ruim voorradig. En zo verrassend voordelig, dat iedereen bij ons slaagt. Naast de dagelijkse boodschappen hebben we spectaculaire acties en unieke producten die je alleen bij AH-Kleijnen vindt. Kom zelf maar gezellig kijken en laat ons gerust weten hoe wij jouw persoonlijke winkelwensen waar mogen maken!”

Al sinds 1977 is familie Kleijnen actief in de supermarktwereld in Hoensbroek. Frans en José (de ouders van de huidige eigenaar Maurice) waren eigenaar van de SPAR-supermarkt op de Dem in Hoensbroek, in die tijd een begrip in de wijde omgeving.

Het supermarktbloed kwam uit de familie van José, van wie de ouders sinds de jaren ‘50 een SPAR-supermarkt runden in Palemig (Gemeente Heerlen). De handelsgeest van Frans Kleijnen zorgde ervoor dat hij een grotere winkel wilde runnen en trok daarom naar Kerkrade (Spekholzerheide) om als franchisenemer verder te gaan onder de vlag van Albert Heijn. Daarna volgden nog een aantal avonturen op diverse plekken in Limburg, om vervolgens weer terug te keren in het geliefde Hoensbroek.

Op de foto zijn de grootouders van Maurice Kleijnen te zien in de toenmalige SPAR.